Blaast de Bazuin naar Engeland!


Donderdag zijn we vertrokken en na een lange reis kwamen we aan in ons hotel in Newport, na een afzakkertje in de bar stond iedereen de volgende ochtend weer fris en fruitig bij het ontbijt. Die ochtend hebben wij een bezoek gebracht aan de steenkoolmijn van Black Pitt. Hier kregen we een rondleiding, waar je goed op je hoofd en op je voeten moest letten en hebben we op de top van de heuvel ons eerste concert gegegeven. Het uitzicht was prachtig. 's Middags stond een bezoek aan een openlucht museum op het programma en daarna door naar Cardiff Bay voor een drankje en heerlijk avondeten. Bij terugkomst uiteraard weer tijd voor een afzakkertje.


De volgende dag waren er al wat minder mensen fris en fruitig bij het ontbijt. We vertrekken in de bus naar Chipping Camden waar het feest is. Wij mogen de festiviteiten openen met een optreden. Het is heerlijk weer en ook hier is de omgeving mooi, met huizen en straten die zo thuis horen in een goede engelse misdaadserie. Na het bezoek gaan we door naar Tewkesbury. Hier zijn wij te gast bij de locale brassband. Ze hebben heerlijk voor ons gekookt en na het eten begint het concert. Brassband Tewkesbury begint en daarna zijn wij aan de beurt. De sfeer is goed en het publiek is vrolijk. Er worden geschenken uitgewisseld en de wens voor verdere samenwerking wordt uitgesproken. Tijdens de terugreis wordt er uit volle borst meegezongen met nummers die in het Trommeltsy staan.Weer terug in het hotel weet iedereen inmiddels de weg naar de bar te vinden. Dit keer een afzakkertje met een stuk bruidsgebak erbij.


Het is zondag en waar de een stipt op tijd is bij het ontbijt, heeft de ander wat meer tijd nodig... Vandaag brengt de bus ons naar Bath. Het is inmiddels heerlijk Engels weer, het regent. In Bath hebben we de gelegenheid om de Abbey en de badhuizen te bezoeken of om even lekker te shoppen. Het is het weekend van de straatmuzikanten. Wij hebben de eer om in de historische muziektent van de Parade Gardens te spelen.
Na ons bezoek in Bath stappen we in de bus en vertrekken we naar het dorp van Steve, onze reisleider en samensteller van het programma. Hier gaan we, na een wel heel flinke wandeling heuvelop, eten en drinken in de plaatselijke Inn. Het dweilorkest brengt nog een hommage aan de dorpsoudste en speelt nog een paar nummers voor de beroemde componist en dirigent van de Cory Band Philip Harper. Gelukkig had het dweilorkest wel één keer geoefend van te voren... Ook hier is de sfeer goed en het uitzicht prachtig. De avond wordt afgesloten met karaoke.


Na een fantastisch weekend moeten we de maandag weer naar huis. Wat een heerlijke dagen hebben wij gehad en wat een bijzondere ervaringen hebben we opgedaan. Zelfs onze buschaffeur kon er een boek over schrijven...