Concert Litouwse jeugdbrassband Aukstyn in Nij Altoenae

Twee jaar geleden waren ze ook te gast in Nij Altoenae, de jeugdleden van brassband Aukstyn uit de regio Panevezys in Litouwen. Opnieuw zijn ze op doorreis naar de Europese Brassband Kampioenschappen. Deze worden dit jaar gehouden in het weekend van 4, 5 en 6 mei in TivoliVredenburg in Utrecht. Jeugdbrassband Aukstyn zal daar op zondag 6 mei deelnemen in de jeugddivisie o.l.v. dirigent Piet Visser uit Nij Altoenae.

Inmiddels zijn er 20 jaar muzikale en vriendschappelijke banden tussen Litouwen en brassband Blaast de Bazuin te Oude- en Nieuwebildtdijk. De band is er dan ook trots op dat de jeugd van Aukstyn weer te gast zal zijn in Nij Altoenae. Op donderdagavond 3 mei, vanaf 19.30 uur, staat er een mooi concert op het programma.

Jeugkorps De Blaasbend(e), o.l.v. Hilda Wiersma, zal het eerste deel van het programma verzorgen en daarna volgt een kort en vlot optreden van brassband Blaast de Bazuin. Jeugdbrassband Aukstyn zal het concert afsluiten met het programma dat ze zullen gaan spelen op de Europese Brassband Kampioenschappen.

Wij willen jullie al deze mooie muziek niet onthouden en daarom zijn jullie van harte uitgenodigd! Het concert begint om 19.30 uur in de Kerk tussen de Dijken te Nij Altoenae en is vrij toegankelijk.