Brassband Blaast de Bazuin nam afscheid van dirigent Paulus de Jong

Op zaterdag 21 april ging brassband Blaast de Bazuin te Oude- en Nieuwebildtdijk terug in de tijd en vooruit naar de toekomst. Kortom: Back to the Future. Tijdens een prachtig concert in de Kerk tussen de Dijken werd afscheid genomen van dirigent Paulus de Jong en werd er begonnen aan een hernieuwde toekomst met dirigent Piet Visser.

Paulus de Jong was van augustus 2004 t/m december 2017 dirigent van Blaast de Bazuin. Onder zijn leiding werd de band in 2005 Nederlands Brassband Kampioen in de 4e divisie en werd in april 2017 de Gouden Spiker gewonnen in de 3e divisie. De jaren ertussen waren gevuld met vele mooie repetities, concerten en wedstrijden. Dertien jaar lang was er sprake van een hele fijne en goede samenwerking. Paulus is begin januari 2018 dirigent geworden bij fanfare Eendracht Maakt Macht in Oudega (SWF) en daar ligt voor hem een mooie en grote uitdaging op een hoger niveau.

Het eerste deel van het programma werd door Paulus gedirigeerd en hij had hiervoor een aantal hele mooie muziekstukken uitgezocht. Bijzonder was vooral het werk Adagio van Tomaso Albinoni waarin es-cornettist Henk van der Veen op schitterende wijze de solo vertolkte.

Na zijn programma mocht Paulus de dirigeerstok overdragen aan zijn opvolger Piet Visser.

Voorzitter Johan Leistra sprak hierbij over beide dirigenten een aantal treffende en kenmerkende woorden uit. Paulus kreeg als afscheidscadeau een foto van de luchten boven het Wad, waar hij altijd zo van genoot als hij vanuit zijn woonplaats Kollum naar het Bildt reed op donderdagavond.

De leden van Blaast de Bazuin zongen beide dirigenten toe met het toepasselijke lied “’t Is meer as de mezyk”.

Na de pauze werd de band geleid door de nieuwe dirigent, Piet Visser. Piet was eerder, van 1987 tot 2004, zeventien jaar lang dirigent van Blaast de Bazuin. Zijn terugkeer lijkt misschien opmerkelijk maar na een aantal weken samenwerking voelt het bijna alweer als vanouds. Het programma na de pauze bevatte natuurlijk een aantal Golden Oldies zoals Bohemian Rhapsody en The Cream of Clapton.

Het concert werd afgesloten met een prachtig lied op de wijze van een favoriete mars, Holland Jubelt. Blaast de Bazuin staat met dirigent Piet Visser opnieuw aan het begin van een mooie toekomst!