Spetterend nieuwjaarsconcert

Zaterdag 28 januari hield brassband Blaast de Bazuin te Oude- en Nieuwebildtdijk een spetterend nieuwjaarsconcert, samen met het 40-koppige popkoor Opus3 uit Dokkum. 

Zaterdag 28 januari hield brassband Blaast de Bazuin te Oude- en Nieuwebildtdijk een spetterend nieuwjaarsconcert, samen met het 40-koppige popkoor Opus3 uit Dokkum. Dirigent Paulus de Jong van Blaast de Bazuin had voor de brassband een zeer afwisselend programma samengesteld, dit keer rond het thema Tijd. De band kijkt met trots terug op het verleden, musiceert met veel plezier in het heden en vooral de grote groep jeugd die meespeelt in de band, belooft veel moois voor de toekomst!

Spetterend was het openingsnummer Magdrigalum, een feest om te spelen en om naar te luisteren. Gevolgd door het fantastische koraal The day Thou gavest, een bewerking op de melodie van het bekende lied: de dag door Uwe gunst ontvangen.  Het popkoor onder leiding van Ben Brunt begon swingend met Feelin' groovy en pakte daarna uit met het nummer We are the world. Ook het razend moeilijk stuk Star Wars, spectaculaire muziek ondersteund met mooie filmbeelden, stond voor Blaast de Bazuin op het programma. Daar moesten de muzikanten allemaal flink voor aan de bak, maar het resultaat mocht er zijn. De gezamenlijke nummer Rollin' in the deep van Adele en Gabriella's song uit de prachtige film As it is in heaven waren echt kippenvelmomenten. Muziek en zang versterkten elkaar, een prachtige cross-over! Andere hoogtepunten waren Overture from Black Symphony van de symfonische rockband Within Temptation, zingend en spelend uitgevoerd door Blaast de Bazuin en drie bekende Fryske nummers door popkoor Opus 3. De zeer muzikale uitvoering van Vivaldi's Winter door de altsectie/bugel en de solo A time for Peace uitgevoerd door Johan Leistra op cornet mogen ook zeker niet onvermeld blijven. Het laatste nummer van Blaast de Bazuin, Remember the sixties, paste perfect in het thema en was niet alleen een greep terug in de tijd maar ook een gouden greep: het dak ging eraf! Het antwoord op dit swingende nummer was een staande ovatie van het publiek.

Het programma werd op professionele en gedreven wijze gepresenteerd door Clara Rullman. Met leuke anekdotes en informatie leidde ze het publiek door het programma. Haar eigen passie voor muziek stak ze niet onder stoelen of banken en ze benadrukte dat de ziel van Friesland bestaat uit de muziek van de veel koren en korpsen die onze provincie rijk is. Een prachtige combinatie dus deze avond. 

Aan het einde van het concert werden oliebollen met vuurwerk en champagne binnengebracht. Er werd getoast op het leven en op de tijd en Happy new year van ABBA werd gezongen en gespeeld. Het jubileumjaar van Blaast de Bazuin is spetterend van start gegaan!

 

Voor foto's van dit spetterende concert, kijkop Facebook!