Volop blaastalent in Nij Altoenae

Zaterdagmiddag 25 april zat de Kerk tussen de Dijken in Nij Altoenae vol met ouders, familieleden en bekenden. Allemaal waren ze vol verwachting voor het optreden van de leerlingen van groep 5 en 6 van CBS De Noordster. Deze jongens en meisjes hadden de afgelopen 6 weken, o.l.v. Piet Visser, een blaasinstrument leren bespelen. En vanmiddag werd dit project afgesloten met een heus concert!

Jeugdkorps De Blaasbende, o.l.v. Hilda Wiersma, verleende ook haar medewerking aan het concert en begon het programma met 3 nummers, waaronder het solistische werk Just for Friends. De solo in dit stuk werd prachtig gespeeld door Anneke van der Meer op cornet.

Daarna verschenen de jongens en meisjes van groep 5 en 6 op het podium. Ze hadden hun orkest voor de gelegenheid een mooie naam gegeven: CBS De Trompettisten. 

Piet Visser vertelde het publiek dat het enorm knap is dat je in 6 weken tijd een blaasinstrument kunt bespelen omdat je bij het blazen wel 15 dingen tegelijk moet kunnen doen. Maar daar draaiden de jongens en meisjes hun hand niet voor om! Ze speelden vol enthousiasme op hun mondstukken en instrumenten. Lange noten, korte noten met aan het eind zelfs een complete show bij het nummer 

I Feel Good van James Brown. Met een daverend applaus liet het publiek de kinderen weten dat ze erg van het optreden hadden genoten. Wat een blaastalent in Nij Altoenae!